Občasnik št. 10 - oktober 2019

Društvo paraplegikov SP
UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

Dnevi se krajšajo, vedno bolj mrzlo postaja in naše aktivnosti na prostem se krčijo. Moramo pa ostati fizično aktivni tudi v teh mesecih, zato lepo vabim vse člane, da se nam v čim večjem številu pridružite pri dejavnostih, ki jih ponuja naše društvo! Še vedno se nam lahko pridružite pri aktivnostih, ki so se pričele v oktobru in tako naredite nekaj zase. Še enkrat lepo vabljeni!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • Naš član je tekmoval na Ljubljanskem maratonu in zasedel odlično 2. mesto.
  • Ročno kolesarjenje po »parenzani« je bilo končno izpeljano.
PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • Vabimo vas na Martinovanje. Letos bomo to tradicionalno srečanje priredili v Vrtačah, to je vas nad Plavami v Soški dolini. Zbrali se bomo 9. novembra ob 17.00 uri v gostišču »Na skednju«, kjer nas bodo razvajali z njihovimi domačimi specialitetami, seveda pa bomo »guštirali« tudi letošnje mlado vino. Vljudno vabljeni, da se praznika udeležite v čim večjem številu!
    Prijave kot po navadi na društvo do 5. novembra!
  • V SNG Nova Gorica si bomo ogledali gledališko predstavo, datum sporočimo naknadno.
    Prijave na društvo najkasneje do 5. novembra!
  • Sporočamo vam, da pripravljamo strokovno predavanje o motnjah uriniranja po poškodbi hrbtenjače, ki ga bo izvajala, višja medicinska sestra Zdenka Dimnik Vesel, v organizaciji podjetja Lentismed.
    Sestro Zdenko poznamo, kot glavno sestro oddelka za paraplegijo v URI – Soča, ki je nedvomno vrhunska poznavalka in strokovnjakinja s tega področja.
    Vabimo vas na PREDAVANJE, ki bo v sredo, 27. novembra ob 14.00 uri v prostorih Društva.
    Pridite in izvedeli boste kako obvladovati mehur po poškodbi hrbtenjače in izboljšajte postopek katetrizacije.
    Postavljajte vprašanja naši gostji Zdenki Dimnik-Vesel in se obenem dobro zabavajte, saj smo vam za konec pripravili še presenečenje.
    Prijave na društvo do 15. novembra!

Predsednik DPSP:
Matej GRUDEN