Občasnik št. 4 - april 2019

Društvo paraplegikov SP
UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

Upam, da izkoriščate te lepe pomladne dneve in se razvajate na soncu. Kot že veste naša Zveza paraplegikov Slovenije v letošnjem letu praznuje 50. letnico delovanja, kar smo slavnostno obeležili v Domu paraplegikov v Pacugu. Vseslovensko srečanje pa bo enkrat sredi junija na Vranskem, o čemer vas bomo še natančneje obvestili. Pozivam tudi vse člane, ki še niso poravnali članarine, da to storijo.

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • Ogled Doma paraplegikov nismo izvedli, ker sta se prijavila samo dva člana.

• Z novimi člani si tudi nismo ogledali Doma paraplegikov, smo pa imeli srečanje z njimi kar na društvu. Predstavili smo jim naše društvo, delovanje in naše posebne socialne programe.

• Naši člani so si ravno tako ogledali gledališko predstavo Realisti v izvedbi SNG Nova Gorica.

• Upravni odbor društva je imel v Domu paraplegikov v Pacugu delovni sestanek na temo “Vizija in razvoj društva paraplegikov severne Primorske v štiri letnem obdobju".

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • Na našem društvu bomo v ponedeljek, 13. maja organizirali likovno delavnico. Udeležili se jo bodo slikarji iz vseh regijskih društev. Na dogodek ste vabljeni tudi vsi naši člani, ki jih tovrstno ustvarjanje zanima. Prijave na društvo do 7.5.2019.

• Še enkrat organiziramo ogled Doma paraplegikov v Pacugu. Namenjen je članom, ki tam še niso bili, želeli pa bi si tam letovati ali se udeležiti obnovitvene rehabilitacije. Posebej lepo vabljeni novi člani! Prijave na društvo do 7.5.2019.

• Na društvu bomo organizirali preventivno zdravstveno predavanje o sladkorni bolezni, holesterolu v krvi in krvnem tlaku. Potekala bodo tudi merjenja. Prijave na društvo do 7.5.2019.

• Organizirali bomo tako imenovano »klobasarjenje«, to je vožnjo z vozički na ročni pogon oz. priklopi na akumulator. Trasa bo potekala od Kobarida do Gaberji in nazaj po stari cesti. Zainteresirani dobite več informaciji na društvu. Dogodek se bo odvijal 25. maja. Prijave na društvo do 7.5.2019.

• V začetku junija, natančneje 1.6.2019 bo društvo paraplegikov Gorenjske organiziralo vožnjo z goldwing motoristi. Vožnja bo potekala po Gorenjskem. Če bo dovolj zainteresiranih bomo organizirali prevoz s kombijem.
    Več informacij in prijave na društvo do 7.5.2019.

• Ravno tako imamo v juniju od 3. do 9. 6. rezerviran dom v Semiču. Člani lahko koristijo celoten termin, lahko pa tudi samo en dan.
    Prijave na društvo do 7.5.2019.

Predsednik DPSP:
Matej GRUDEN