Občasnik št. 9 - september 2017

Predsednik društva Matej Gruden  

UVODNE BESEDE

Pozdravljeni članice in člani!
Mesec je naokoli in spet se vam oglašam z novim občasnikom ter vas seznanjam s preteklimi in prihodnjimi dogajanji na društvu.


PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

V tem mesecu smo že začeli s treningi kegljanja, medtem ko bomo z drugimi dejavnostmi pričeli v mesecu oktobru.

Ob Evropskem tednu mobilnosti se zaradi slabega vremena nismo udeležili vodenega ogleda »od Solkana do Pevme«; smo se pa predstavili na tematski stojnici ob Dnevu brez avtomobila, kjer smo predstavili uporabo električnega vozička za najtežje gibalno ovirane osebe, priklop električnega kolesa in kolesa na ročni pogon na navaden invalidski voziček ter predstavitev dvokolesnika Segway.

Udeležili smo se že tradicionalnega Avto moto Rallya v Murski Soboti, ki je potekal pod geslom »Vse za varnost v cestnem prometu«.

Tekmovali smo tudi na 48. memorialu prof. Bojana Hrovatina, ki šteje tudi kot državno prvenstvo v atletiki za paraplegike.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

Med paraplegiki in tetraplegiki po celotni Sloveniji se je pričela pojavljati težava s preležaninami v vedno hujši obliki. Na pobudo ZPS se bo na vseh društvih izvajalo predavanje o preprečevanju in zdravljenju tovrstnih težav. Izvajal jih bo specialist splošne in plastične kirurgije prim. Ciril Triller, dr.med., kateri v tem trenutku že vodi specializirano ambulanto za oskrbo kroničnih ran.
Na našem društvu bo to predavanje potekalo 14. novembra 2017. Prosimo vse zainteresirane člane pa tudi svojce, ki jih ta pereča problematika zanima, da se prijavijo na društvo najkasneje do 15. oktobra. Vsi prijavljeni bodo o točni uri predavanja naknadno obveščeni.

Kot vsako leto bomo tudi letos organizirali naše že tradicionalno Martinovanje. Dobimo se 10. novembra, točen kraj praznovanja vam sporočimo kasneje.
Prosim, da se vsi zainteresirani zaradi rezervacije prostora prijavite na društvo najkasneje do 15. oktobra.

Organizirali bomo prevoz na koncert legendarne nemške rock skupine Scorpions, ki bo 5. december 2017  v dvorani Stožice. Cena vstopnice za invalide je 35 €.
Prijave na društvo najkasneje do 15. oktobra.

Turistična agencija nam je pripravila ponudbo za pet dnevni izlet v Barcelono. Izvedli bi ga v naslednjem letu maja ali junija. Okvirna cena z vsemi stroški je 570 €.
Za dodatne informacije in prijavo pokličite Mirjam na društvo.

Še enkrat (in ne zadnjič): sporočite, kaj vas zanima. Če bo predlog dober in bo dovolj prijavljenih članov bomo stvar vsekakor izpeljali.

Predsednik DPSP:
Matej Gruden
 
mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
+386 (0)5 300 28 22
+386 (0)40 543-338
+386 (0)41 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji