Občasnik št. 2 - februar 2016

Delovanje društva v FEBRUARJU 2016

• V kulturnem domu v Novi Gorici smo si ogledali gledališko predstavo »Slovenska literatura od A do Ž«;
  • udeležili smo se seje Regijskega sveta za javno zdravje z namenom, da skozi izmenjavo mnenj povečamo vpliv invalidske organizacije na obikovanje programov s področja zdravstva;
  • prijavili smo se na Javni razpis za sofinanciranje socialno-humanitarnih programov, ki ga je za leto 2016 objavila Občina Šempeter-Vrtojba;
  • pri Mestni občini Nova Gorica smo se prijavili na Javni razpis za sofinanciranje programov športa v letu 2016;
  • na Osnovni šoli Deskle smo tamkajšnjim učencem predstavili šport invalidov. V svet invalidskega športa jih je popeljal naš član Marko Sever;
  • pripravili smo poročilo o delu društva v letu 2015 in program dela za leto 2016. Poročili bosta dosegljivi (po obravnavi UO društva) na spletni strani društva ter na sedežu društva, v času uradnih ur, od 15. marca dalje;
  • člani društva so se tedensko udeleževali rekreacijskega plavanja in rekreacijskega kegljanja;
  • kegljaška ekipa je tekmovala na ekipnem tekmovanju paraplegikov na Koroškem;
  • za Zvezo paraplegikov Slovenije smo pripravili poročilo o realizaciji finančno ovrednotenega letnega programa dela, financiranega s sredstvi fundacije FIHO, za leto 2015;
  • donatorjem, ki so nam v letu 2015 namenili sredstva za naš program, smo poslali poročilo o porabi nakazanih sredstev;
  • v februarju smo prejeli 70 € prispevkov članov za naš program;
  • članom smo omogočili praznovanje kulturnega praznika v društvenih prostorih;
  • na strelišču Strelskega društva »SALONIT« Anhovo v Desklah je naše društvo organiziralo 3. krog lige Zveze paraplegikov Slovenije v streljanju s serijsko zračno puško. Tekmovalo je 20 tekmovalcev iz sedmih društev s serijskimi puškami v ekipni kot v posamični konkurenci. En tekmovalec je nastopil tudi v streljanju z zračno pištolo. Za naše društvo je nastopal Jordan Ušaj;
  • zahvaljujemo se družbi TRINE d.o.o., ki nam je namenila 500 € donatorskih sredstev za izvajanje našega programa;
  • Upravni odbor je soglasno sprejel sklep, da prikolico, ki je bila na otoku Pagu premestimo bljižje. Z upravo kampa v Ankaranu se dogovarjamo, da bi bila locirana pri njih. Kamp je v celoti prirejen za invalide. V njem imajo bivalne kontejnerje mariborsko, celjsko in prekmursko društvo paraplegikov. Razpis za letovanje bo objavljen v naslednjem Občasniku.

IZ URADNIH LISTOV

• V Uradnem listu RS št 8/2016, z dne 5. 2. 2016 Mestna občina Nova Gorica objavlja razpis za sofinanciranje programov in projektov s področja kulture, športa in sociale.
  • Občina Vipava objavlja v Uradnem listu RS št 9/2016, z dne 12. 2. 2016 javni razpis za sofinanciranje socialnih, zdravstvenih in humanitarnih dejavnosti ter letovanja otrok v Občini Vipava v letu 2016.

PRIDEM.SI
pridem.si je prvi in edini slovenski spletni imenik, namenjen gibalno oviranim osebam.
Imenik zajema najrazličnejše lokacije v Sloveniji, ki so dostopne gibalno oviranim osebam, in sicer omogoča iskanje različnih podjetij ali organizacij po regijah, mestih ali dejavnostih.
pridem.si vam poleg iskalnika ponuja še bogat nabor aktualnih novic, akcij in ugodnosti trgovin z medicinskimi pripomočki ter drugih ponudnikov, kot tudi vaše male oglase, zato vabljeni k oddaji le-tega!
Želite na strani videti še kaj? Imate predloge, pripombe, opazke, želite objavo nove dejavnosti ali nam želite sporočiti svoje mnenje o pridem.si? Kontaktirajte nas! Urednik strani bo vesel če boste sodelovali pri sooblikovanju spletnega imenika.

RAZSTAVA SLIK ZORICE RAZBORŠEK
Vabimo vas na otvoritev razstave likovnih del naše članice Zorice Razboršek.
Otvoritev bo v četrtek 3. marca 2016 ob 19.30 uri v prostorih Krajevne skupnosti Solkan, Trg Jožeta Srebrniča 7, Solkan.

ČLANARINA
Vse, ki niso poravnali članarine za leto 2015 prosimo, da jo poravnajo do 25. marca 2016.

OBČNI ZBOR DRUŠTVA

Vabimo vas na
REDNI LETNI OBČNI ZBOR

v četrtek 24. marca 2016
ob 16. uri,

v restavraciji Rusjan
Delpinova 18B, 5000 Nova Gorica
(stavba Eda center – 1 nadstropje)

Možno je parkiranje v garaži, v kleti zgradbe. Vhod v garažo je možen do 16.30 ure.

Predlagan je naslednji dnevni red:
1. izvolitev delovnega predsedstva (predsedujočega, zapisnikarja, overovitelja);
2. pregled in realizacija ter potrditev zapisnika zadnjega Občnega zbora;
3. poročilo o delu društva;
4. poročilo nadzornega odbora;
5. razprava na poročila in njihov sprejem;
6. program dela za leto 2016;
7. razprava o programu in potrditev;

8. volitve predsednika in podpredsednika društva;
9. razno

Gradivo (poročilo, plan) za občni zbor bo v društvu in na naši spletni strani po obravnavi na UO od 15. 3. 2016 dalje.
Pripombe na to gradivo, ki jih boste dostavili do 21. 5. 2016, bomo na Občnem zboru podrobno obrazložili.
Zaradi organizacije večerje vas naprošamo, da svojo udeležbo potrdite po telefonu GSM 040 543 338 od 8 do 12 ure ali na e-mail društva do 20. 3. 2016.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM