Občasnik št. 3 - marec 2016

Delovanje društva v MARCU 2016

• Dokazano je, da je življenje invalida, paraplegika, dražje od neinvalida. Še bolj se to odraža pri članicah, zato smo jim ob njihovem prazniku finančno pomagali in jim podarili bone za nakup v trgovini, v višini 30 € za članico;
  • v Planici smo si ogledali tekmo v smučarskih poletih;
  • iz proračuna Republike Slovenije smo iz dohodnin prejeli 88,17 EUR;
  • s četrtim krogom se je v Celju nadaljevala kegljaška liga ZPS IZI–POENOSTAVIM. Kegljanje je pripravilo DP jugozahodne Štajerske; hkrati je bil to tudi 16. memorial odličnega kegljača Petra Zdovca. Tekmovanja se je udeležilo 45 kegljačic in kegljačev iz osmih pokrajinskih društev Zveze. Naše društvo so zastopali Klavdij Leban, David Vuga, Branko Črv, Primož Grebenjak in Matej Gruden;
  • Jordan Ušaj se je udeležil 4. kroga strelske lige, ki ga je v organizaciji ZPS pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije. S tem so strelci zaključili ligaško tekmovanje. Prekmurci so zadnje strelsko srečanje pripravili na strelišču TVD Partizan Murska Sobota, udeležilo pa se ga je 25 strelcev iz osmih pokrajinskih društev Zveze. Rezultati so se šteli tako za ekipne kot posamične uvrstitve;
  • izdelali smo zaključno poročilo za leto 2015 in ga oddali Agenciji Republike Slovenije za javno upravne evidence in storitve (AJPES);
  • poročilo in plan dela smo poslali na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti;
  • 24. 3. 2016 je bil Občni zbor društva. Udeležilo se ga je 18 članov in 6 spremljevalcev ter 4 predstavniki Zveze. Sprejeto je bilo poročilo za leto 2015 in plan dela za leto 2016. Izvedene so bile volitve za predsednika in podpredsednika društva. Ker je bil samo po en kandidat za predsednika in podpredsednika je bil v skladu z novim statutom društva izglasovan ugotovitveni sklep, da je predsednik društva Matej Gruden, namestnik predsednika pa Boris Lipicer. Telefonska številka društva oz. predsednika je GSM 041 393 410; številka GSM 041 651 218 je namenjena za rezervacijo kombi prevozov;
  • potek in vsebino seje lahko razberete iz zapisnika, ki bo objavljen na naši spletni strani: http://www.drustvo-go-para.si;
  • prijavili smo se na Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov humanitarnih in invalidskih organizacij v letu 2016, ki ga je razpisala Občina Ajdovščina in na razpis za sofinanciranje programa s področja socialne dejavnosti v Mestni občini Nova Gorica v letu 2016;
  • prijavili smo se na Javni razpis za sofinanciranje socialnih, zdravstvenih in humanitarnih dejavnosti ter letovanja otrok v občini Vipava v letu 2016;
  • Občinama Kanal ob Soči in Vipava smo poročali o porabi proračunskih sredstev;
  • v marcu smo prejeli 60 EUR prispevkov uporabnikov za prevoze;
  • Zavodu za zaposlovanje smo poslali poročilo o opravljenem delu delavcev zaposlenih preko javnih del;
  • Klavdij Leban se je udeležil prve likovne kolonije v letošnjem letu v Domu paraplegikov v Semiču. Štiridnevna likovna kolonija, ki jo organizira Zveza paraplegikov Slovenije, je bila v Semiču pod mentorskim vodstvom Jožeta Potokarja. Likovniki so ustvarjali risbe in grafike za natečaj Zlate palete 2016 – risba in grafika;
  • Zorica Razboršek je razstavljala svoja slikarska dela v prostorih Krajevne skupnosti Solkan.
  • Sekcija starejših je imela srečanje in ogled novih društvenih prostorih, kjer so si izmenjali izkušnje, ki jih imajo;
  • Marko Sever in Ivo Ozebek sta se udeležila kolesarskega maratona v okviru otvoritve kolesarske sezone pod imenom Bike fest v Portorožu. Sodelovalo je 7 parakolesarjev in 450 kolesarjev iz Slovenije in tujine.

RAZPIS - LETOVANJE V KAMP PRIKOLICI

Objavljamo razpis za letovanje v kamp prikolici v Avtokampu Adria v Ankaranu.
Pismene prijave sprejemamo na naslov:
Društvu paraplegikov, Ledine 101B, 5000 Nova Gorica,
do 15. 4. 2016.
Prijavnice bo obravnaval UO v skladu s Pravilnikom o letovanju. Prikolica je namenjena članom, v kolikor pa bo nezasedena, jo bomo oddajali tudi nečlanom.

Cena na dan v terminu za člane za nečlane
• do 31.5.2016 20,00 € 25,00 €
• junij 2016 25,00 € 30,00 €
• julij in avgust 2016 30,00 € 40,00 €
• od 1.9.2016 dalje 20,00 € 25,00 €

Ponudba zajema bivanje za 6 oseb.

Prikolica je 25 m oddaljena od invalidskega WC, manj kot 100 m do plaže, manj kot 100 m do zunanjega bazena z dvigalom za invalidne osebe (vključen v ceni ponudbe), manj kot 100 m je do wellness centra z ogrevano morsko vodo, ki je brezplačen v aprilu, maju, septembru in oktobru.

V bližini so igrala za otroke, zunanje mize za namizni tenis, teniško igrišče, mini golf, bowling dvorana, restavracija, bar in trgovina.

Na recepciji kampa se je treba javiti z napotnico, kjer je treba plačati prijavnino in turistično takso, ki pa so jo invalidi oproščeni.

Ko prejmete obvestilo o dodeljenem terminu je potrebno v 7 dneh plačati predujem v višini 20,00€ za vsak dan letovanja.

Če predujem ne bo plačan, bomo smatrali, da odstopate od prijave. Preostali znesek je treba plačati najkasneje 14 dni pred odhodom in poslali vam bomo napotnico.

Zasedenost kamp prikolice bo objavljena na naši spletni strani.

01. 06. - 11. 06. 11. 06. - 21. 06. 21. 06. - 01. 07. 01. 07. - 11. 07.
11. 07. - 21. 07. 21. 07. - 31. 07. 31. 07. - 10. 08. 10. 08. - 20. 08.
20. 08. - 30. 08. 30. 08. - 09. 09. 09. 09. - 19. 09. 19. 09. - 29. 09.

Za informacije kličite Mirjam Colja, GSM 040 543 338
mt_ignorePRIJAVNICA