Občasnik št. 4 - april 2022

Društvo paraplegikov SP

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!
Pred vami je Občasnik z dogajanji na društvu, ki jih bomo organizirali v mesecu maju, na vas pa je, da se jih udeležite. Lepe prvomajske praznike vam želim!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• tretja delavnica uvajanja v slikarstvo »Risba« je bila izvedena;
  • obisk koncerta Željka Bebeka je bil odpovedan zaradi premajhnega zanimanja;
  • izlet v Strunjan je bil najprej prestavljen na 30. april, na to pa odpovedan zaradi premajhnega zanimanja članov;
  • napravo za razgibavanje gornjih in spodnjih okončin – MOTOMED se ne bo naročilo, ker med članstvom za to ni interesa.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• vse članice društva vabimo na izlet v Mozirski gaj. V okviru ženske sekcije ga organiziramo v petek, 6. maja. Več informacij in prijave na društvu do 3.5.2022. Vljudno vabljene!
  • kot vsako leto smo tudi tokrat za naše člane rezervirali dom paraplegikov v Semiču in sicer od 9. pa do 15. maja. Za udeležence bomo v soboto, 14. maja organizirali izlet po Beli krajini. Prijavite se na društvu do 4.5.2022. Lepo vabljeni v čim večjem številu!
  • zaradi potrebe po rezervaciji nastanitev ste pred časom že prejeli vabilo na izlet v Beograd in Sarajevo. Prijavilo se je 13 članov in spremljevalcev;
  • obveščamo vas, da bomo našo počitniško prikolico po koncu te sezone prodali, ker je med člani premajhna zainteresiranost za njeno koriščenje. Na Upravnem odboru smo določili izklicno ceno 5.000 €, ki se bo glede na interes kupcev lahko višala. Pri nakupu imate seveda možnost sodelovati tudi člani društva. Prikolica je že postavljena in na ogled v kampu Adria v Ankaranu. Ponudbe zbira Klavdij Leban (tel. 031/342-602) do konca maja. Pri njemu boste izvedeli, katera je zadnja ponujena najvišja cena in se lahko dogovorili tudi za ogled.

AKTUALNA OBVESTILA

• na društvu si lahko izposodite dve knjigi, Z vami bom na rajžo šel, v katerih so predstavljene različne dostopnoste destinacije za invalide po Sloveniji.
  • obveščamo vas, da imajo člani, ki uporabljajo električni skuter pravico do nakladalne rampe. Na svojo Upravno enoto morate vložiti zahtevek s pripadajočimi potrdili in dobili boste vrednotnico za ta pripomoček. Obrazec dobite na društvu.
  • obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.
  • morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo podpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!
  • EURO KLJUČ si lahko za krajši čas sposodite na društvu, lahko pa vam ga priskrbimo po subvencionirani ceni 15 €.

Matej GRUDEN l.r.
PREDSEDNIK