Občasnik št. 8 - oktober 2021

Društvo paraplegikov SP

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!
Pred vami je oktobrska številka našega Občasnika, ki vam ponuja kar pester izbor dogajanj. Upam, da se boste udeležili vsaj kakšnega in si tako malo popestrili te bolj turobne jesenske dni.

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Za ogled gledališke predstave ČAKAM se je prijavil samo en član.
  • Na društvu smo izpeljali strokovno predavanje na temo DEJAVNIKI TVEGANJA ZA SRČNO ŽILNE BOLEZNI z merjenjem pritiska, krvnega sladkorja in holesterola.
  • Udeležili smo se tekmovanja v kegljanju, ki je bilo tokrat v Radencih.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Vabimo vas na tradicionalno MARTINOVANJE, ki se bo tokrat odvijalo na nam vsem že dobro znani turistični kmetiji Pr' Pr'fesorjevih v Dornberku. Dobimo se v soboto, 13.11.2021 ob 17 uri. Mogoče se nam bodo pridružili tudi člani DP Ljubljanske pokrajine, da bomo še z njimi malo poklepetali in si izmenjali izkušnje. Vabljeni v čim večjem številu!
  • Organizirali bomo potopisno predavanje priznanega popotnika Zorana Furmana. Popeljal nas bo na Južnoameriško dogodivščino… Kolumbija, Brazilija, Venezuela… Predavanje bo potekalo v društvenih prostorih in sicer v petek, 19.11.2021 ob 16 uri.
  • Organizirali bomo prevoz na koncert Bryana Adamsa, ki bo v Stožicah. Koncert bo sicer šele 9. februarja 2022, vendar zaradi rezervacije vstopnic zbiramo prijave že sedaj; kot ponavadi na društveni e-naslov ali telefon. Vljudno vabljeni!
  • Prosil bi vse člane, ki si želijo društveni koledar, da to sporočijo na društvo, da jih nabavimo. Lahko predlagate tudi tematiko slik, ki bodo krasile koledar.
  • Na vse dogodke se lahko prijavite najkasneje do petka, 5.11.2021, kot ponavadi na društveni e-naslov ali telefon. Vljudno vabljeni!
  • 7 članov kljub nenehnemu opozarjanju še vedno ni plačalo članarine, kar se prejšnja leta ni dogajalo. Ponovno vam pošiljamo položnice in vas prosimo, da poravnate to obveznost, v nasprotnem primeru bomo morali ukrepati po pravilih, ki jih narekuje Statut Društva. Pri plačilu obvezno navedite tudi ime in priimek člana, za katerega je plačana članarina!

AKTUALNA OBVESTILA

• Obveščamo vas, da imajo člani, ki uporabljajo električni skuter pravico do nakladalne rampe. Na svojo Upravno enoto morate vložiti zahtevek s pripadajočimi potrdili in dobili boste vrednotnico za ta pripomoček.
  • Obveščamo vas, da lahko turistične bone za dopust koristite tudi v našem Domu paraplegikov v Pacugu in počitniških hišicah v Čatežu.
  • Na Zboru članov smo se dogovorili, da lahko vsi člani svoje predloge, ideje, pobude, želje pa tudi graje in nestrinjanja z načinom delovanja društva pismeno pošljete na navaden ali elektronski naslov društva. Vse prispelo bomo obravnavali na Upranem odboru in vam pisno odgovorili.
  • Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.
  • Na zalogi je še nekaj tanjših plaščev – gum za invalidski voziček. Brezplačno jih lahko prevzamete na sedežu društva.
  • Morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo podpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!
  • EURO KLJUČ si lahko za krajši čas sposodite na društvu, lahko pa vam ga priskrbimo po subvencionirani ceni 15 €.

Matej GRUDEN l.r.
PREDSEDNIK