Občasnik št. 12 - december 2017

Predsednik društva Matej Gruden

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

Navkljub vzponom in padcem, ki so nas spremljali skozi leto,  smo le tega nekako uspešno prebrodili, saj se je vse, kar se zadeva našega društva kar dobro izšlo. Do ZPS smo izpolnili obveznost in vrnili 7.000 € kredita; pa še na računu je nekaj ostalo, tako, da bomo lažje zadihali v začetne mesece prihodnjega leta.

Še enkrat vam zaželim lepe in doživete praznike, v prihajajočem letu 2018 pa predvsem veliko poguma, zdravja in ljubezni do svojih najbližjih!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

V začetku decembra smo imeli na društvu družabno srečanje s starejšimi člani.

Kot udeleženci projekta »Občina po meri invalidov« smo se udeležili dveh podelitev in sicer v občinah Idrija in Miren-Kostanjevica.

Letošnje prednovoletno družabno srečanje, ki smo ga izvedli sredi tega meseca je potekalo v Dobrovem.

Člane, ki bivajo v domovih za ostarele in VDC-jih smo kot vsako leto obdarili, nekatere pa tudi obiskali na domu.

Prijavili smo se na razpis za javna dela in dobili novega sodelavca, ki bo pričel s svojim delom v začetku januarja.

Ob mednarodnem dnevu invalidov smo sodelovali in se predstavili v avli MONG, kjer sta naša člana slikarja razstavljala svoja dela.

Obiskali smo predstavnike občin, ki so nam kakorkoli pomagale v tem letu.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

V januarju kakšnih posebnih dejavnosti ne načrtujemo, saj moramo prioritetno poskrbeti za oddajo vlog za sofinanciranje naših programov pri MONG ter pripraviti zaključna poročila za občine, ki sofinancirajo naše programe. Ostale dejavnosti na društvu bodo potekala po planu.

Še enkrat (in ne zadnjič): sporočite, kaj vas zanima. Če bo predlog dober in bo dovolj prijavljenih članov bomo stvar vsekakor izpeljali.

Predsednik DPSP:
Matej GRUDEN