IDEJA "TUDI JAZ SEM LAHKO ČEBELAR" V SRBIJI

IDEJA "TUDI JAZ SEM LAHKO ČEBELAR" V SRBIJI

Pobudnik vključevanja čebelarjev invalidov na vozičkih in drugih invalidov Andrej Sever se je 16. februarja 2020 udeležil IX. Mednarodnega posveta o čebelarjenju v Braničevskem okrožju. Čebelarsko društvo iz Požarevca je posvet pod pokroviteljstvom mestne občine pripravilo v bližnjem Kostolcu, sodelovali pa so predavatelji iz Madžarske, Hrvaške, Romunije, Slovenije in Srbije. Med njimi je bil tudi župan Iraklije Geoglios Koutsakis iz Grčije in župan Požarevca Bane Spaović.

Častni predsednik Sekcije čebelarjev na vozičkih Andrej Sever je ob predstavitvi ideje "Tudi jaz sem lahko čebelar" govoril o slovenskih čebelarjih paraplegikih in tetraplegikih, prvem učnem čebelnjaku na svetu, čebelarskem priročniku in prvem pridelku medu v preteklem letu. Udeleženci posveta so Severjevo predstavitev in uspehe naših čebelarjev nagradili z velikim aplavzom in rosnimi očmi.

Sever je ob tej priložnosti slepemu čebelarju Žoletu Jakovljeviću iz Sekurićev izročil eno od steklenic Metliške črnine z nalepko v Braillovi pisavi, ki so jih ob 110 letnici napolnili v Kmetijski zadrugi Metlika.

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji