LIKOVNIKI SODELOVALI NA SREČANJU LIKOVNIH IN DRUGIH USTVARJALCEV

Prijateljsko srečanje likovnih in drugih ustvarjalcev pri izviru Velikega Obrha Prijateljsko srečanje likovnih in drugih ustvarjalcev pri izviru Velikega Obrha

Ars VIVA, Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin in Norma 7

sta pripravila vsakoletno prijateljsko in delovno srečanje likovnih in drugih ustvarjalcev. Delavnice, ki so potekale od 12. do 14. julija 2019 ob izviru Velikega Obrha, so se udeležili tudi člani Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije in mešana bralna skupina.

Prvi dan so odprli mednarodno razstavo likovnih del na kateri so med drugimi svoja dela razstavljali Željko Vertelj in Benjamin Žnidaršič, ki slikata z usti in sta člana mednarodnega združenja VDMFK in Boris Šter, Damjan Rogelj, Klavdij Leban in Metod Zakotnik. Kulturni dogodek je poleg recitatorske skupine Norme 7, v kateri so predstavili recital poezije Benjamina Žnidaršiča - "Jaz sem ta biser našel kar v sebi". Recitirali so dolgoletni sodelujoči člani skupine Darinka Slanovec, Benjamin Žnidaršič in Metod Zakotnik ter Majda Birsa, Vlasta Rebek in Peter Bajnoci. Odmevni kulturni dogodek je ob spremljanju s kitaro obogatil Toni Rot, avtorje razstavljenih del je predstavila akademska slikarka Karmen Bajec, odprl pa župan občine Loška dolina Janez Komidar.