DRUŠTVENI IZLET V LJUBLJANO

DRUŠTVENI IZLET V LJUBLJANO

V nedeljo smo se odpravili na društveni izlet v naše glavno mesto. Dobili smo se v bifeju na Barju, kamor smo nekateri prišli z avtom, drugi pa z društvenim kombijem. Ko smo popili kavo smo se odpravili k Prulskem mostu, kjer je ob Trnovskem pristanu ravno pristajala naša barka. Že na prvi pogled smo ugotovili, da ni ravno prilagojena za vstop z invalidskim vozičkom, pa tudi pot do nje so nam preprečevale stopnice. Pa  smo se s pomočjo kapitana, našega šoferja in spremljevalcev vseeno nekako znašli in se vsi srečno vkrcali.

Kapitan nam je najprej postregel s pijačo, nedolgo za tem pa tudi z okusnimi jedmi z žara. Pot nas je vodila najprej na ljubljansko barje, ki je tudi naravni rezervat, potem smo obrnili in si ogledali Grubarjev prekop do zapornic, nato pa še staro Ljubljano. Za vse nas je bil to najbolj zanimiv del poti, ker smo si ogledali ta del Ljubljane s čisto druge perspektive. Kapitan nam je med potjo povedal kar nekaj zanimivosti o Ljubljanici in okolici. Po približno treh urah plovbe smo se zahvalili kapitanu za zanimiv izlet in se izkrcali ter se odpravili k naši naslednji destinaciji za ogled, to je Ljubljanski grad.

Nanj smo se peljali z vzpenjačo. Ogledali smo si nekaj razstav in prostorov, ki so dostopni za invalide. Žal pa ni bilo mogoče priti na grajsko obzidje, kjer je najlepši razgled na Ljubljano. Po ogledu in hladni pijači na grajskem dvorišču smo se spustili nazaj na Krekov trg in se odločili, da si še malo ogledamo staro Ljubljano. Sprehodili smo se po Ciril Metodovem trgu, Mestnem trgu, Starem trgu do Herkulovega vodnjaka, kjer smo malo posedeli in si privoščili sladoled.

Ura je bila že šest, zato smo se odločili, da gremo počasi nazaj do naših vozil. Tako smo se sprehodili še ob Ljubljanici čez Šuštarski most in nazaj čez Tromostovje.
Preživeli smo lep in zanimiv poletni izlet.

FOTOGRAFIJE

  • Matej Gruden
mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji