POLETNA ŠTEVILKA REVIJE PARAPLEGIK

POLETNA ŠTEVILKA REVIJE PARAPLEGIK

Dragi obiskovalci naše spletne strani. Pred nami so vroči poletni dnevi, zato je primeren čas, da prelistate poletno številko našega glasila Paraplegik.

Preberete si lahko prispevke, ki so jih pripravili številni avtorji in dopisniki iz devetih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.

Predsednik Zveze Dane Kastelic v svoji kolumni piše o jubilejnem letu, ko je naša organizacija 16. aprila v Domu paraplegikov v Pacugu s slavnostno Akademijo praznovala svojo polstoletno zgodovino. S tem dejanjem smo želeli opozoriti na dosežke v preteklosti, hkrati pa opozorili slovensko javnost, da obstaja ustanova, ki je popolnoma prilagojena za rehabilitacijo, dejavnost in počitnikovanje invalidov.

V nadaljevanju ne spreglejte prispevkov o: Ureditev statusa nevladne organizacije v javnem interesu na področju socialnega varstva, Težave z nefunkcionalnimi straniščnimi školjkami za invalide, Znanje je moč, Parkiraj izgovore drugam, OPP s spomladanskimi pohodi, Razvoj Eu-standarda za pse pomočnike, Evropski akt o dostopnosti, Izvajanje osebne asistence prek podjemne pogodbe ali kot samostojni podjetnik, Dohodnina invalida, ki zasebno uporablja službeni avtomobil, Naš korak se vrti že pol stoletja, Vse slovensko srečanje na Vranskem.

Veliko je napisanega tudi o športnih dosežkih naših športnikov, zanimivi so tudi članki s področja kulture in potopisnih dogodkov.

Zadnje strani pa so kot vedno namenjene dogodkom iz življenja paraplegikov in tetraplegikov ter razvedrilu.

REVIJA PARAPLEGIK

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji