LIKOVNIKI USTVARJALI V PINETI

Udeleženci likovne kolonije s tolminskimi otroci Udeleženci likovne kolonije s tolminskimi otroci

Slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so od 12. do 21. junija 2019 v Domu paraplegikov v Pineti pripravili likovno kolonijo z naslovom »Sončna Istra

Naši likovni ustvarjalci so se pod mentorskim vodstvom  Rassa Causeviga izpopolnjevali v različnih tehnikah: akril in olje na platno ter risba s svinčnikom. Pod senčno streho na terasi doma so nastale značilne upodobitve za obalno pokrajino, tihožitja in tudi barvni nanosi, ki spominjajo na abstrakcijo.

Mimoidoči so si z zanimanjem ogledovali dela umetnikov, najbolj pa so jih navdušili slikarji, ki slikajo s čopičem v ustih in so člani Mednarodnega združenja VDMFK.

Slikanje s čopičem v ustih pa je bilo posebno doživetje za učence osnovne šole Franceta Bevka iz Tolmina, ki so se tudi preizkusili v tej tehniki. Svoje naslikane umetnine pa so odnesli s seboj.

Na koloniji so nova dela ustvarjali: Jožica Ameršek, Anka Vesel, Lučka Vučko, Tina Šerko, Ana in Boris Šter, Klavdij Leban, Miran Jernejšek, Damjan Rogelj, rezbar Janez Učakar in vodja likovnikov Metod Zakotnik ter slikarka in slikar, ki slikata z usti Dragica Sušanj in Vojko GašperutGašper.

Za dobro počutje slikarjev so poskrbele Ivanka, Brigita in Jelka. V naši Likovni sekciji pa sta se pridružili še Mojca Tršar in Anita Trebše in obljubili, da bosta v prihodnje pridno nabirali znanje na naslednjih likovnih kolonijah.

Kolonijo je s sofinanciranjem CČN Domžale – Kamnik financirala Zveza paraplegikov Slovenije.

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji