ZLATO MUZO JE PREJEL BENJAMIN ŽNIDARŠIČ

V Stekleni dvorani v Logatcu so 26. aprila 2019 z odprtjem razstave likovnih del na temo »Pomlad,« zaključili letošnji 15. Ex tempore Logatec 2019. V izboru je bilo okrog 80 del slikarjev, ki so se udeležili zaključne prireditve in podelitve priznanj in nagrad. Komisija je pri ocenjevanju prispelih del zaradi kvalitete imela dokaj zahtevno delo, pa vendar je nagradila sedem avtorjev. Zlato muzo – najvišje priznanje, je letos prejel slikar Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije Beno Žnidaršič, ki je tudi polnopravni član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.

Slikarje in ljubitelje likovne umetnosti je ob otvoritvi nagovorila likovna kritičarka Anamarija Sibilj Šajn, ki spremlja delov logaških likovnikov in tudi naših slikarjev že vrsto let. Na tokratno temo so umetniki različnih zvrsti, tehnik in žanrov ustvarili nabor različnih del.

Kulturni dogodek sta popestrila in obogatila Anda Ovsec z doživeto recitacijo in citrarka Urška Rožmanec. Razstavljena dela bodo na ogled do 20. maja v Stekleni dvorani logaške športne dvorane.