CERTIFIKAT ZA BENJAMINA ŽNIDARŠIČA

S certifikatom nagrajena grafika Benjamina Žnidaršiča S certifikatom nagrajena grafika Benjamina Žnidaršiča

Zveza likovnih društev Slovenije je 17. novembra 2018 v Delavskem domu v Trbovljah odprla zaključno pregledno razstavo projekta »Zlata paleta 2018«. Ob otvoritvi razstave so na razpisane teme - Vodna plovila, Steklo ter Barvni dualizem -podelili šest kompletov zlatih, srebrnih in bronastih palet ter 46 certifikatov.

Med dobitniki certifikatov je bil tudi član Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije Benjamin Žnidaršič -  Zavod ARS VIVA. Certifikat je prejel za motiv vodna plovila z naslovom »Stara ribiška ladja« (grafika).

Letošnje državno tekmovanje na področju ljubiteljske umetnosti je izviralo iz osnovne tehnike in grafike (risba, grafika in akvarel), klasičnega slikarstva, sodobnega slikarstva ter kiparstva in fotografije.

Ljubitelje likovne umetnosti sta nagovorili: županja občine Trbovlje Jasna Gabrič in predsednica Zveze likovnih društev Klavdija Sitar, kulturni dogodek pa popestril DUET OK – Saša Korun in Marko Bezovšek.

Nagrajena dela s pridobljenimi certifikati bodo razstavljena do 7. decembra 2018 v Delavskem domu v Trbovljah.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM