PRVE TEKME V RAZŠIRJENI SLOVENSKI LIGI

Mariborčani (vijolični dresi) so bili boljši v dvoboju z Ljubljančani Mariborčani (vijolični dresi) so bili boljši v dvoboju z Ljubljančani

Tekma med DP Kranj in DP Novo mesto

S prvim krogom so se 12. novembra 2017 v dvorani Športnega centra v Ribnici pričela tekmovanja tudi v razširjeni slovenski košarkarski ligi ZPS-ORMEGA MM. Prvi krog je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, v ligi pa poleg petih slovenskih ekip (DP Ljubljana Mercator, DP Kranj, DP Novo mesto, DP Maribor, DP Celje Thermana), nastopa tudi ekipa RSV Kärnten iz Avstrije. V letošnji sezoni bodo ekipe po dvokrožnem Bergerjevem sistemu odigrale šest krogov.Prvi krog lige ZPS Ormega MM

Uvodno tekmo sezone sta odigrali DP Ljubljana Mercator in RSV Kärnten. Avstrijci so upravičili vlogo favorita in tekmo gladko dobili s 53:32.
V drugi tekmi sta se pod koši borili DP Kranj in DP Novo mesto. Dolenjci so si v prvem polčasu priigrali deset točk prednosti, ki jih do konca tekme niso zapravili in zmagali z 48:32.
DP Ljubljana Mercator je v tretji tekmi hotela popraviti vtis iz prve tekme vendar je tokrat ekipa DP Maribor bila boljša z 41:38.
Četrta tekma med DP Kranj in RSV Kärnten je bila v prvem polčasu zelo izenačena v nadaljevanju pa so Gorenjci popustili v obrambi in izgubili s 33:46.
V peti tekmi je slavila DP Novo mesto, ki je z 39:32 ugnala DP Celje Thermana.

Najboljši strelci: Mersad Mehmedović RSV Kärnten (31), Janez Učakar DP Kranj (29), Boštjan Ceglar DP Novo mesto (29).
Tekme sta spremljala delegat Milan Lukan ter vodja športa pri ZPS in igralec Gregor Gračner, sodila pa Nedžad Budimlić in Marko Hladnik.

Vrstni red po prvem krogu
1. RSV Kärnten
2. DP Novo mesto