GAŠPER RAZSTAVLJA V LOUVRU

Slikar Vojko Gašperut svoja dela ustvarja s čopičem v ustih Slikar Vojko Gašperut svoja dela ustvarja s čopičem v ustih

Slika TraveNacionalno društvo za umetnost (Société Nationale des Beaux Arts) je 8. decembra 2016 v prostorih Carrousel du Louvre v Parizu odpro že 155. tradicionalno mednarodno razstavo »Le Salon des Beaux Arts«. Na tej pomembni in prestižni razstavi je Slovenija nazadnje sodelovala leta 1892 z delom Ivane Kobilce, ki je bila takrat tudi članica SNBA.

Na letošnji razstavi se predstavljajo delegacije držav iz celega sveta s približno 600 umetniki. Slovenijo zastopa enajst umetnikov, ki se s svojimi deli predstavljajo na področjih slikarstva, kiparstva, fotografije. Med izbranci je tudi naš slikar Vojko GašperutGašper, polnopravni član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. To je za slikarja, člana DP Istre in Krasa, vsekakor izjemna čast. Na razstavi sodeluje z delom Trave.

Pokrovitelj razstave je francoski predsednika François Holland, na slovesni otvoritvi pa so med visokimi gosti bili tudi predstavniki slovenskega veleposlaništva v Parizu. Ob koncu razstave bo komisija priznanih umetnikov predstavila izbor najboljših del in jih tudi nagradila.

Na veleposlaništvu RS v Parizu so 7. decembra pripravili sprejem za naše umetnike in predstavnike konzulata.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM