JAVNOSTI PREDSTAVILI POŠTNO ZNAMKO VESELKE PEVEC

Veselka Pevec na slovesnosti. Foto: Vid Ponikvar Veselka Pevec na slovesnosti. Foto: Vid Ponikvar

V Modri dvorani Jakličevega doma na Vidmu v občini Dobrepolje je 7. decembra 2016 potekala slovesnost na kateri so javnosti predstavili poštno znamko nosilke zlate paraolimpijske medalje in strelke Zveze paraplegikov Slovenije Veselke Pevec.

Na slovesnem dogodku so zbrane nagovorili Veselka Pevec, njena trenerka Polona Sladič, Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK in gostitelj župan Janez Pavlin.

Veselka je bila ob tem dogodku zelo ganjena in počaščena, Damijan Lazar pa je v svojem govoru povedal, da je to zgodovinski dogodek za šport invalidov v Sloveniji, ki bo še pripomogel k promociji in prepoznavnosti športa invalidov.

Pošta Slovenije je do sedaj z izdajo znamk počastila vse zlate olimpijske kolajne, osvojene za samostojno Slovenijo. Tako so bili na znamkah že Iztok Čop in Luka Špik, Rajmond Debevec, Primož Kozmus, Tina Maze, Urška Žolnir in Tina Trstenjak. Skupini zlatih olimpijcev se je tako prvič pridružila tudi prva zlata paraolompijka Veselka Pevec.

Fotografijo za znamko Veselke Pevec je prispeval Vid Ponikvar, uradni fotograf slovenske paraolimpijske odprave v Riu de Janeiru. Več na ZŠIS.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM