SPREJEM NOVIH ČLANOV

Sprejem novih članov Sprejem novih članov

V prostorih Zveze smo 7. decembra 2016 sprejeli tiste nove člane, ki so se v pokrajinska društva vključili v letošnjem letu. Spremljali so jih njihovi svojci in nekaj osebnih asistentk.

Ob sprejemu jih je nagovoril predsednik Zveze Dane Kastelic in okvirno predstavil organizacijo s pokrajinskimi društvi. Za tem so jih strokovni delavki Zveze Špela Šušteršič, Hana Ermenc, vodja obnovitvene rehabilitacije Janko Zupan, referent za kulturo Metod Zakotnik in uporabnik OA Janko Kocjan, s projekcijo programov in komentarjem seznanili s šestimi socialnimi programi, ki jih ZPS izvaja skozi leto (Obnovitvena rehabilitacija, Osebna asistenca, Prilagajanje grajenega okolja, Spodbujanje socialne vključenosti in samostojnega življenja invalidov, Izobraževalna in kulturna dejavnost ter Šport paraplegikov).

Nove člane je najprej nagovoril predsednik ZvezeV nadaljevanju sproščenega pogovora smo članom predstavili vse ugodnosti in olajšave, ki jih lahko koristijo (olajšave pri nakupu in predelavi avtomobila, avto šola, oprostitev RTV naročnine, oprostitev plačila cestnine, informacije o zakonodaji). Za nove člane je bila dobrodošla tudi informacija o svetovanju arhitekta Zveze pri odpravljanju arhitekturnih ovir s katerimi se skoraj vsi člani srečujejo ob vrnitvi v domače okolje.

Novi člani s svojci v prostorih ZvezeStarosta med tetraplegiki Jože Globokar je omenil ažurno urejanje in bogato vsebino spletne strani Zveze in življenjske izkušnje ter aktivno sedeminštiridesetletno sodelovanje z organizacijo od same ustanovitve naprej. Posebej je poudaril ogromno razliko med kvaliteto našega življenja pred petdesetimi leti in danes.

Ker pa smo že zakorakali v veseli december je naše goste obiskal prvi dobri mož Sv. Miklavž in z dobrimi željami vsakemu posebej izročil svoje darilo.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM