PODELITEV PALET IN CERTIFIKATOV

Zaključna prireditev - Zlata paleta 2016 Zaključna prireditev - Zlata paleta 2016

Zveza likovnih društev Slovenije je 12. novembra 2016 v Delavskem domu v Trbovljah odprla zaključno pregledno razstavo projekta Zlata paleta 2016. Ob otvoritvi razstave so podelili zlate, srebrne in bronaste palete na temo: Slovenske gore in vrhovi, Gostilniški motiv ter Verske zgradbe in znamenja. Letošnje državno tekmovanje na področju ljubiteljske umetnosti je bilo iz osnovne tehnike (risba in grafika), klasično slikarstvo, sodobno slikarstvo, kiparstvo in fotografijo ter iskanja.

Podelili so 63 certifikatov in sedem kompletov zlatih, srebrnih in bronastih palet. Med dobitniki certifikatov je bila tudi članica Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije Ana Šter za gostilniški motiv z naslovom »Po petih litrih« (linorez).

Ljubitelje likovne umetnosti so nagovoril: predstavnica občine Trbovlje Maja Hvala, predsednik likovnih društev Branko Železnik in akademski kipar mag. Zoran Poznič.

Kulturni dogodek je popestril moški pevski zbor Un's Trboul, nagrajena dela pa bodo razstavljena do 3. decembra 2016 v Delavskem domu v Trbovljah.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM