EKIPI DP LJUBLJANA MERCATOR POKAL ZVEZE V TRAJNO LAST

Na turnirju je slavila DP Ljubljana Mercator Na turnirju je slavila DP Ljubljana Mercator

Po končanem državnem prvenstvu v košarki na vozičkih, so se ekipe 16. aprila 2016 v športni dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti pomerile še za tradicionalni Pokal Zveze paraplegikov Slovenije. Letošnje pokalno tekmovanje je bilo že petnajsto po vrsti, pet let pa ga košarkaši posvečajo tudi košarkašu ter prvemu in častnemu predsedniku Zveze paraplegikov Slovenije Ivanu Peršaku. Turnir, ki so ga tokrat posvetili tudi Dnevu paraplegikov je v organizaciji ZPS pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, za zaključno lovoriko pa so se pomerile štiri ekipe.

V prvi tekmi predtekmovanja sta se pod koši srečali kombinirana ekipa gorenjskih in dolenjskih košarkašev DP KR-NM in ekipa DP Maribor Palfinger Marine. Po izenačeni igri prvega polčasa so na koncu s 57:51 slavili Mariborčani.
Druga tekma je zmago prinesla ekipi DP Ljubljana Mercator, ki je ekipo DP Celje Thermana brez težav ugnala z 58:44.Pokal je podelil predsednik Zveze Dane Kastelic
Za tretje mesto sta se pomerili poraženki DP KR-NM in DP Celje Thermana. Boljši so bili Celjani, ki so z rezultatom 57:46 osvojili tretje mesto.
Na tokratnem tekmovanju za pokal Zveze je bila ekipa DP Ljubljana Mercator nepremagljiva.
V finalnem boju je z rezultatom 67:39 suvereno premagala DP Maribor Palfinger Marine in poleg naslova državih prvakov osvojila tudi Pokal Zveze paraplegikov Slovenije.
Tekme sta sodila Franci Šafarič (SLO) in Dražen Štrok (HR).
Pokale so podelili: podžupan Občine Murska Sobota Zoran Hoblaj, predsednik Zveze Dane Kastelic in predsednik Društva Prekmurja in Prlekije Stanko Novak. Športni dogodek je popestril pevski zbor društva.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM