DRŽAVNO PRVENSTVO V STRELJANJU

Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem

Na strelišču v Ljubljani je 9. aprila 2016 v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – POK potekalo državno prvenstvo za invalide v streljanju z zračnim orožjem. Strelci so s serijskimi in standardnimi puškami v svojih skupinah tekmovali v ženski, moški in ekipni konkurenci. Med številnimi tekmovalci so nastopili tudi strelci iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.

SERIJSKA PUŠKA
Med strelci paraplegiki je v skupini SH1 prvo mesto osvojil JožefFranc (358) iz DP Prekmurja in Prlekije, tretje mesto je zasedel ZdenkoLilek (347) iz DP Podravja.
V težje gibalno ovirani skupini SH2, kjer strelci streljajio z naslonom,  je največ krogov dosegel Franček Gorazd Tiršek (378) iz DP jugozahodne Štajerske, tretji je bil Slavko Dunaj (366) iz DP Prekmurja in Prlekije.
STANDARDNA PUŠKA
V skupini SH1 je zmagal Franci Pinter (404,6) iz DP Podravja, tretji je bil Jožef Franc (362,9) iz DP Prekmurja in Prlekije.
V skupini SH2 je bil najboljši Franček Gorazd Tiršek (422,9) iz DP jugozahodne Štajerske.
Naša najboljša strelka Veselka Pevec je v skupini SH2 nastreljala 418,6 krogov.
Z zračno pištolo je tekmoval Ivica Vukadin iz DP Gorenjske in dosegel 517 krogov.
V ekipni konkurenci je naša ekipa (Dunaj, Jurkovič, Kepe) v skupini SH2 med sedmimi  ekipami osvojila odlično drugo mesto (1.039). Zmagala je ekipa ZMSS Celje (1.061).
Ob zaključku tekmovanja je strelce nagovoril podpredsednik ZŠIS – POK JožeOkoren in kandidatom za Rio zaželel uspešen nastop.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM