BRAJKOVIČ IMA MEDALJO

Matej Brajkovič - bronasta medalja v osmici Matej Brajkovič - bronasta medalja v osmici

V sosednji Avstriji od 2. do 12. aprila 2016 poteka evropsko prvenstvo v biljardu za invalide. Med biljardisti tekmujeta tudi paraplegika – član DP ljubljanske pokrajine Matej Brajkovič, sicer večkratni udeleženec evropskih in svetovnih prvenstev ter David Slaček, član DP paraplegikov Podravja, ki nabira prve izkušnje na mednarodnih tekmovanjih.

David Slaček in Matej Brajkovič na EP v biljarduV nadaljevanju prvenstva so igralci 8. aprila začeli tekmovanje v ''osmici''. V prvem krogu je bil Brajkovič prost, Slaček pa je izgubil 3:5. V drugem krogu je med zmagovalci Brajkovič zmagal s 5:3, Slaček pa v repasažu izgubil, in s tem končal tekmovanje v osmici. Brajkovič se je naslednji dan uvrstil v četrfinale in na koncu osvojil bronasto medaljo.
Igralci tekmujejo v treh kategorijah - desetka, osmica in devetka. Najprej so igrali desetko. Brajkovič je izgubil v četrtfinalu, kar pomeni tudi izgubo kolajne, saj se ne igra za tretje mesto in sta na koncu dva igralca tretja. Slaček je prvo igro izgubil s tesnim rezultatom (6:5 - igralo se je do 6), v repasažu pa je premoč moral prepustiti  nasprotniku (5:1 - igralo se je do 5). Brajkovičeva pot se je začela z zmago 6:3, 6:1, in poraz s tesnim rezultatom v četrtfinalu s 5:6.
Več o tekmovanju in rezultatih lahko preberete na http://europeanpoolchampionships.eu/

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM