POMLADANSKA REVIJA PARAPLEGIK

Pomladanska revija ParaplegikPARAPLEGIK - V deželo je prišla pomlad z njo pa tudi nova številka revije Paraplegik v kateri lahko prebirate zanimive in pestre vsebine, ki so jih pripravili naši dopisniki iz vseh pokrajinskih društev.

Predsednik v uvodniku pravi da bo leto 2016 prelomno za vse nas in našo krovno organizacijo – Zvezo paraplegikov Slovenije.

V nadeljevanju si lahko preberete prispevek o dnevu, ki bo v analih Zveze zapisan z zlatimi črkami. To je 6. maj 2016, ko načrtujemo slovesno odprtje dokončno zgrajenega Doma paraplegikov v Pacugu. Dan, ko se bo uresničil dolgoletni cilj in tudi sanje naših predhodnikov, ki so prinesli idejo o objektu ob morju. Veliko je napisanega tudi o socialnih programih, ki jih izvajamo za člane Zveze.

Poučen je tudi prispevek o parkirnih mestih, ki so še vedno neupravičeno zasedeni. Kot, da neinvalidni vozniki ne vedo kumu so namenjeni. Preberite tudi prispevek o pridobitvi enotne EU kartice in njenih ugodnostih. V reviji pišemo o dveh naših vrhunskih igralkah namiznega tenisa. Andreja Dolinar je postala častna Slovenka leta, Mateja Pintar pa se poslavlja od odlične športne kariere.

Na svoj račun boste prišli tudi športni navdušenci, ki si boste lahko prebrali veliko prispevkov o košarki, streljanju, smučanju, biljardu in šahu. Veliko je dogodkov s področja kulture, predvsem slikarjev, ki so imeli kar nekaj razstav.

Zadnje strani so namenjene razvedrilu, ne spreglejte pa Špika.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM