Občasnik št. 1 - januar 2020

Društvo paraplegikov SP
UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

Na našem društvu nadaljujemo z aktivnostmi za nakup in predelavo kombija za prevoze invalidov. Na razpisu za FIHO sredstva nam je uspelo pridobiti 27.000 eurov in predvidevamo, da bo vozilo do sredine leta že parkirano na našem parkirišču.

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
 • Zaradi nezainteresiranosti članov, potopisnega predavanja nismo izvedli, saj se ni nihče prijavil..
PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
 • Vabimo vas na turnir v pikadu, ki ga bomo organizirali 14. februarja 2020 v prostorih društva.
  Prijave sprejemamo kot po navadi na društvo do 7. februarja 2020.
 • ZDRAVJE je zagotovo tema, ki nas prav vsakega zanima, imamo pa odgovornost do sebe in do naslednjih generacij, da jih osvestimo o naravnih načinih zdravljenja, da ohranimo svoje dobro počutje in zdravje.
  Smo prva in po 20-ih letih še vedno edina uradno registrirana Domača lekarna z naravnimi izdelki v Sloveniji. Lekarna se imenuje ARCNIJA , nahaja se v Radovljici.
  Naša želja je osvestiti čim več ljudi o veliko možnostih, ki jih nudi narava. Na naraven način pomagamo reševati drobne in malo večje zdravstvene težave in tako osrečujemo ljudi.
  V sklopu promocije zdravja se želimo predstaviti tudi v vašem društvu in z vami podeliti koristne informacije, ki vam bodo zagotovo spremenile pogled na zdravje. Želimo vam približati pristop naše lekarne k zdravju in predstaviti nekaj rešitev za najpogostejše zdravstvene težave (imunski sistem, prebava, srce in ožilje, krvni sladkor, holesterol, stres, izgorelost, depresija,...) in tudi zahtevnejše zdravstvene težave.
  Predava: Katja Senica;
  Čas trajanja: Predstavitev traja približno 1 uro, odprti smo za vsa vprašanja, in z veseljem nudimo nasvet iz naše lekarne.
  Vabimo vas, da se predavanja udeležite, predlagani termin je od 10.2. - 14.2.2020. Prijave sprejemamo kot po navadi na društvo do 7. februarja 2020.
 • Sporočamo vam, da bo Mirjam odsotna še najmanj do 7. februarja in bo naše delovanje moteno. Tudi novega zaposlenega preko javnih del do takrat ne bomo imeli.
  Svoje potrebe sporočite na elektronski naslov društva, ostale, ki boste klicali po telefonu pa pokličemo nazaj.
  Hvala za razumevanje.
 • Obveščamo vas, da smo rezervirali dom paraplegikov v Semiču in sicer od 1. do 7. junija 2020. Dom lahko rezervirate tudi individualno in sicer tako, da pokličete na ZPS in se dogovorite za termin.
 • Obveščamo vas, da morajo uporabniki prevozov z našim kombijem od 1.1.2020 najaviti prevoz najmanj sedem dni prej, razen pri nujnih prevozih k zdravniku, kjer zadošča tri DELOVNE dni prej. Ravno tako je potrebno odpoved prevoza sporočiti najmanj tri DELOVNE dni prej, v nasprotnem primeru vam bomo primorani zaračunati 4 ure šoferja (24 €).
 • Ponovno vas obveščamo, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.

Matej GRUDEN  l.r.
Predsednik

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
+386 (0)5 300 28 22
+386 (0)40 543-338
+386 (0)41 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji